Bomen rooien / snoeien

Bomen hebben onderhoud en boomverzorging nodig. Snoeien van een boom doet bloeien en groeien, wat bijvoorbeeld de vruchtvorming bij fruitbomen weer bevordert. Leibomen moeten jaarlijks terug gesnoeid worden naar hun oorspronkelijke leivorm.

Bomen kunnen soms voor overlast zorgen, wat vaak door het opsnoeien kan worden verminderd. Ook hebben bomen begeleidingssnoei nodig tijdens de groei. Hierbij moet u denken aan probleemtakken die moeten worden verwijderd en natuurlijk moet het dode hout worden verwijderd. Boomverzorging is werk voor een ervaren hovenier, hij weet als geen ander hoe je veilig en op een verantwoorde manier met bomen omgaat. Laat daarom niet iedereen zomaar aan uw bomen snoeien of zagen. Boomverzorging is vakwerk !!

Voor het snoeien van bomen op moeilijk bereikbare plaatsen bent u bij INTERBOOM Kwekerijen & Hoveniers op het juiste adres. Het kappen van bomen is niet eenvoudig, een boom die dicht tegen een gebouw staat of op lastig te bereiken plaatsen moeten zorgvuldig meter voor meter worden afgezaagd.