Vijvers / waterpartijen

Water is de bron van het leven. In alle hoedanigheden weet water de mens al eeuwen te boeien. Een met haar omgeving harmoniƫrende waterpartij vormt een oase van rust in uw tuin. Op een vijver of andere waterpartij in uw tuin raakt u nooit uitgekeken. Water leeft en trekt leven aan.

Door het zorgvuldig kiezen van de ligging van een vijver kan deze de tuin groter doen lijken. Vijvers passen in principe bij elk type tuin, of het nu gaat om een traditionele tuin of een moderne tuin. Daarnaast komt het vaak voor dat vijvers verrijkt zijn met fonteinen of andere waterelementen, die een kalmerend geluid en een optisch effect teweeg brengen.

In een kleinere tuin is het gebruik van voorgevormd materiaal of bekleed hout aan te bevelen. Is meer ruimte beschikbaar, bieden het uitgraven en bekleden met waterbestendig materiaal u iedere denkbare flexibiliteit qua grootte, vorm, diepte, enzovoorts. Voor grotere waterpartijen en moerasachtige landschappen zijn tal van andere factoren bepalend, zoals ruimte, bodem, grondwater en omgeving.